type hier uw zoekopdracht
header

  Maak uw selectie
 
 
   
 
 


Ubel
Hazenweg 40
7556 BM Hengelo (O)
 
Telefoon: (074) 243 53 34
E-mail: ubel@ubel.nl
 
Onze medewerkers
 
Website Technische Unie
 
Compliance
Privacy statement
Cookiebeleid
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Ubel hoog op de agenda. Dat doen we niet alleen: ook bij ons moederbedrijf Technische Unie en onze leveranciers is er veel aandacht voor ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Wanneer we beslissingen nemen wordt afgewogen wat de belangen kunnen zijn van de betrokken personen, bedrijven en de organisatie.

Zowel bij Ubel als bij onze leveranciers is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen al jaren onderdeel van onze organisatie. Samen met onze leveranciers bedenken we oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheidsstrategie van Ubel. De geleverde producten helpen onze klanten om minder energie te gebruiken, lekkages te voorkomen en emissies zo laag mogelijk te houden. Hierdoor zal de productiviteit verhogen en zullen de werkplekken veiliger worden.

Een aantal voorbeelden van maatschappelijk verantwoorde oplossingen van Ubel:

Automatische debietregelaars
Ubel heeft in haar programma automatische debietregelaars van verschillende leveranciers. Deze automatische debietregelaars voorkomen in de installaties een overflow waardoor we energiekosten besparen  door de delta T optimaliseren. Tevens kunnen we met minder appendages toe waardoor de CO2 uitstoot van de productie omlaag gaat.

Vlinderkleppen
Verder hebben wij vlinderkleppen die een zeer lage weerstand hebben waardoor veel energie wordt bespaard in de installaties. Deze kleppen hebben een zeer breed toepassingsgebied waardoor wij in ons programma maar een paar uitvoeringen hoeven te voeren. Hiermee kunnen we veel kosten besparen.

Condenspotten
Op het gebied van stoom bieden wij een systeem om lekkages bij condenspotten direct te detecteren. Op deze manier gaat er geen energie verloren alwaar we in het verleden geen weet hadden hoeveel energie er verloren ging. Wij bieden de mogelijkheid samen met de installateur de condenspotten in kaart te brengen wat de status is en hoelang deze nog gebruikt kunnen worden. De installateur kan dan een voorstel naar zijn opdrachtgever sturen om voor het volgende jaar budget vrij te maken om condenspotten uit te wisselen. Dit voorkomt energieverspilling en onnodige kosten voor reparatie. Ubel levert daarbij condenspotten met 0% stoom verlies.

Minder papier
Ook binnen de eigen organisatie wordt er continu aan verbetering gewerkt. Door het ontwikkelen van een nieuw CRM-systeem gebruikt Ubel al geruime tijd steeds minder papier. Dit geldt ook voor het uitbrengen van offertes. Deze worden per mail naar onze klant gestuurd. Ook worden onze orderbevestigingen niet meer per post of per fax verstuurd. Deze worden na invoer van de order direct aan de besteller per mail gestuurd.

CO2-reductie
Doordat al onze medewerkers ‘Het Nieuwe Rijden’ in de praktijk brengen verbruiken we minder brandstof en zorgen we voor een reductie van de CO2-uitstoot van ons wagenpark. Tevens wordt er tijdens de planning van afspraken rekening mee gehouden de afspraken zo dicht mogelijk bij elkaar te plannen zodat er minder kilometers worden gereden. Verder heeft men opdracht om de bandenspanning iedere maand te controleren om deze optimaal te houden.

Duurzame oplossingen
Het nieuwe hoofdkantoor van Ubel in Hengelo is voorzien van bewegingssensoren. Wanneer er niemand op de kamer aanwezig is gaat het licht automatisch uit, zodat er nooit onnodig licht brandt en energie verspild wordt. Ook wordt er minder water gebruikt. De toiletten zijn aangesloten op regenwater zodat er geen schoon drinkwater gebruikt wordt. Doordat het reservoir op de bovenste verdieping van het gebouw staat is er geen pompinstallatie meer nodig om het water op de juiste plaats te krijgen. Ook dit draagt bij aan een lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot.